Frode Lillesund (f. 1974) arbeider i klassisk figurativ skulpturtradisjon, og i åpningsutstillingen til Asker kunstforening i Vollen 10 – 27 mai 2018 inngår disse verkene i historien om tre generasjoner billedhuggere. Fra Joseph Grimeland som hadde sommeratelier i Vollen, hans verk har tidligere vært utstilt i Asker kunstforening. Til Per Ung, han var ofte i Grimelands atelier og er innkjøpt av Asker kunstforening, til Frode Lillesund som er utdannet MA på Kunsthøgskolen i Oslo, og hadde Per Ung som veileder og mentor.

 I utstillingen vises klassisk figurative skulpturer fra en ti-års periode. Flere av verkene har tidligere vært utstilt, innkjøpt og Lillesund har mottatt flere priser for sine skulpturer mens andre er helt nye.

Frode Lillesund er medlem av Norske billedkunstnere, Norsk Billedhuggerforening, Grunnlegger av Oslo kunstakademi, og har holdt mange separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge; bl.a. Skulpturbiennalen og Høstutstillingen. Han har blitt valgt ut som norsk delegat ved internasjonale utstillinger. I tillegg har han hatt flere utsmykningsoppdrag.

Yngvill Lassem (f. 1953) kan vise til en lang kunstnerisk praksis med separat- og gruppeutstillinger i Norge. Hun tok sin kunstutdannelse på Einar Granum kunstskole, har senere tatt påbygning både i Asker og Drammen.

Viktige stikkord i Lassems kunstnerskap er; rytme, balanse, puls, fri flyt og tempo.

Hennes akrylmalerier vitner om at nettopp disse stikkordene er viktig for å skape et dynamisk innhold så vel som overflate. Inspirasjon henter hun i naturen, vannet og i byen og dette er gjennomgående motiver som abstraheres i hennes malerier.

Yngvill Lassem er medlem i Landsforeningen Norske Malere LNM, Norske billedkunstnere NBK og Buskerud bildende kunstnere BBK.

Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mange gruppeutstillinger i Norge. Lassem er innkjøpt av bl.a. offentlige institusjoner, hotell, bankvesen og i eiendomsprosjekt.

No items found.
apps