Malerier, tegninger og plastarbeider

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 14. juni kl. 1800.

Utstillingen åpnes av marinbiolog Pia Ve Dahlen, faglig leder i Passion for Ocean i samtale med billedkunstneren Pippip Ferner.

Pippip Ferners tegninger og malerier har assosiasjoner til livet under vann, kompleksiteten som finnes i det marine mangfoldet og hvordan klimaendringene påvirker disse små organismenes utvikling i et hav som stadig blir varmere og mer forurenset. Hun er opptatt av hvilken rikdom disse tilsynelatende enkle organismene har, og at hver og en av dem spiller en viktig rolle i økosystemet.

Kakofoni refererer ofte til en ulyd, eller disharmoni i lydbildet.

I Pippip Ferners arbeider refererer kakofoni til en disharmoni i havet hvor plast og annen forurensing gir en “ulyd” til organismene.

I utstillingen vises malerier, tegninger og plastarbeider. Maleriene og tegningene er detaljrike, og i Ferners plastarbeider er hun er opptatt av å formidle plastproblematikken ved å bruke både humor og estetiske virkemidler.

Pippip Ferner er billedkunstner med lang og bred utstillingserfaring. Hun har arbeidet med plastproblematikk i flere år, og fikk bl.a. Plast Rett Vest pris under Kunst Rett Vest i 2017. Aktuell med skulpturen Plastozilla på Europarådets plass i Oslo som ble avduket 060618.

Ferner er utdannet ved Edinburgh College of Art og har en Bachelor of Fine Art (BFA) fra Parsons i New York.


Utstillingen står 14. juni - 8. juli 2018.

Galleriet er åpent torsdag - søndag 1200 - 1600.

No items found.
apps