Elly Vadseths verk i utstillingen undersøker og reflekter over økologiske mikro og makro konstellasjoner i endring lokalt og globalt. Hun er Inspirert av tankestrømninger innenfor den blå humaniora. I utstillingen har hun jobbet med manetens kropp, kosmologiske perspektiv og klimatilpasning som inngang til å tenke over menneskelige og mer enn menneskelige forviklinger, materie, tid, energi og relasjoner.  Fotografiene og videoen i utstillingen er filmet i Oslofjorden 2019-2020.

Elly Stormer Vadseth (1993) bor og jobber mellom Asker/Oslo og Boston. Prosjektene hennes tematiserer og undersøker menneskelige og mer enn menneskelige verdener og dets utvidelse i samtiden gjennom bruk av video, foto, performance, lyd og installasjon. Hun har en Mastergrad I transmedial kunst med fokus i Nye Medier og Performance fra School of the Museum of Fine Arts at Tufts University, Boston (2018).

I Norge og USA er verk utstilt og innkjøpt til private samlinger i New York City, Boston og Seattle, og offentlig innkjøpt av Asker Kommune i 2019. Hun er for tiden en av 7 deltakere i kunstner- og forskningsgruppen CLIMATA: Capturing Change at a time of Ecological Crisis på Praksis Oslo.

Elly Vadseth er medlem av NBK, ABK, UKS, PAO, FFF.

Prosjektet er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Foto: Elly Vadseth / Oil Constallations

No items found.
apps