ROM I:

JONE SKJENSVOLD // Simple Rules

Jone Skjensvold jobber i serier, og etter to års arbeid har han nå fullført hele serien Simple Rules som vises i mai i Asker kunstforening.

Billedserien er utført i olje på lerret, med fotografi og digital tegning som hjelpemidler i arbeidsprosessen. Han benytter virkemidlene overlapping, transparens, og illusjon av rom.

I undersøkelsen av ulike fargekombinasjoner er han på jakt etter optimale fargeklanger.

Inspirasjonskilder til fargevalg finner han i alt som omgir ham, men kanskje i første rekke i naturen, fra himmelens lys til fargekombinasjoner som oppstår i små detaljer.

Skjensvold er utdannet på Statens Kunstakademi (1991 - 95). Han har hatt flere separatutstillinger, senest Kunstbanken Hedmark kunstsenter på Hamar (2018), og deltatt på flere gruppeutstillinger, senest Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Førde, Mønstring (2018).

          Medlem: Norske Billedkunstnere (NBK), Landsforeningen Norske Malere (LNM) og  

               Billedkunstnerne i Sogn og Fjordane. Skjensvold har mottatt flere stipend.

ROM II:

AAGE LANGHELLE // Reflection

Aage Langhelle har i mange år arbeidet med forholdet mellom det lille mennesket og samfunnet, byen og det store politiske og økonomiske spillet.


Arbeidene i utstillingen kan ses som en gjenfortelling på flere plan. I malt og tegnet form siterer han fra visuell kommunikasjon han har sett i det urbane rom. De abstrakte og figurative elementene mikses med kunstnerens egne fotografier fra byrommet. De viser blant annet gjenstander plassert på gaten til fri avhenting, fuglekasser, blomsterbed og bygningsfasader. Fasadene brukes gjerne til å kommunisere et formelt eller uformelt budskap. De kan ses som en sentral felles snittflate i byrommet. Arbeidene er i form og innhold strukturert i en vekselvirkning mellom orden og tilfeldighet.

Langhelle er utdannet på Statens kunstakademi (1990 - 94). Han har hatt flere separatutstillinger, senest Lørenskog kunstforening og Oseane kunst- og kultursenter (2017). Deltatt på flere gruppeutstillinger, senest Schoneberger Art Gallery & Open Artists Studios event. Berlin, Tyskland (2018).

Medlem: Norske billedkunstnere (NBK), Tegnerforbundet, Kunstgarasjen Bergen og
Norsk Kritikerlag. Langhelle har mottatt flere stipend.

No items found.
apps