Ruth skriver om utstillingen:

«Gluggene mot verden. Nøtteskall på bakken. Jeg lytter. Ekornet like over meg. Smeller. Smatrer. Jeg svarer. Men tenk om ekornet sier: Pell deg vekk! Hva er det jeg svarer, svarer jeg også pell deg vekk, når jeg plaprer etter pelsdotten? Jeg blir stille. Hører.

Jeg åpner opp. Vil fortelle. Så kommer du. Og du ser. Du ser det som utfolder seg. Du leser historiene med øynene, en bevegelse som kommer fra dypet, nede i ryggraden, får hodet til å snu seg litt, du leser med fingrenes umerkelige forflytning, med munnen som beveger seg uten lyd, med lukt, med smak, med din huds følsomhet. Du oppdager noe annet. Igjen blir bildene til. Blir til noe annet.

En gang gikk jeg på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, på maleravdelingen. Så forflyttet jeg meg videre til grafikkavdelingen på Statens Kunstakademi. Jeg er et menneske med et uttrykksbehov. Jobben min minner om å være barn og leke, men også om å være forsker og stille spørsmål ved det meste. Hvordan kan jeg beskrive verden? Eller det jeg trenger å ha rundt meg, trær, fugler, myk skogbunn, en himmel som synes uten ende? Hva kan jeg si? Om et tre? Et landskap? Hvordan vil jeg fortelle?»

Bjørn Sandvold har skrevet tekster til utstillingen, du finner dem på veggene i lokalet.

​​

Ruth Roland er også antatt til årets Kunst Rett Vest, og deltar på fellesutstillingen på Henie Onstad kunstsenter, som åpner 12. september kl. 19.

I Asker kunstforening vil Ruth være tilstede begge visningshelger under Kunst Rett Vest, 14.-15. og 21.-22. september. Galleriet er da åpent kl. 12-17.

No items found.
apps