Etter å ha deltatt på flere felles gruppeutstillinger i sine kunstnerskap vil Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson for første gang samarbeide og stille ut sammen i Asker Kunstforening.

Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson bruker begge papir som medium. Anne Kari Amstein med tegning og papirklipp i store formater. Hun undersøker tingenes struktur, farger og den sanselige tilnærmingen som ligger i tekstiltradisjonen. Gabriella Göransson arbeider med papirobjekter og er opptatt av organiske strukturer og urformer som kan virke sammen i bevegelige konstellasjoner. Hovedmaterialet er håndlaget papir produsert av resirkulert materiale.

Amstein og Göransson bygger romlige flater og konstruksjoner med arkitekturen som utgangspunkt.

I gallerirommet oppstår organiske møter som komplementerer hverandre. Göranssons verk i linfber er tredimensjonale og har noe av det jordbundne i seg,- mens Amsteins arbeider vokser fritt over veggflaten og har en mer luftig karakter.

Anne Kari Amstein er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (80 – 85) og faglærerutdannet fra HiO (90 – 91). Hun har mottatt en rekke stipend, og hatt flere separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger, senest på Telemarksgalleriet, Temautstilling Papir i 2018. Hennes siste separatutstilling var på Galleri Christinegaard i Bergen.

Medlemskap: Norske Billedkunstnere, Norske Tekstilkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Billedkunstnerne i Oslo og Akershus.

Gabriella Göransson er utdannet på Statens Håndverk og Kunstindustriskole, tekstil (1985 – 90) og Pedagogisk seminar (04 – 05). Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og deltatt på flere fellesutstillinger i Norge og utlandet. Hennes seneste separatutstilling var på Galleri Kraft i Bergen og på fellesutstillingen TraCarte, Foggia i Italia 2018. Gabriella Göransson har mottatt flere stipend, hatt utsmykningsoppdrag og arbeidet som kunstfaglig konsulent.

Medlemskap: Norske Billedkunstnere, Norsk Billedhoggerforening, Norske Tekstilkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Billedkunstnerne i Oslo og Akershus.

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond og Norske kunstforeninger.

No items found.
apps