KOLORISTENE utst. Hans Normann Dahl 02.06.2022.png

11 - 19 juni 2022 på Heggedal Hovedgård

Velkommen til vårens siste salgsutstilling som arrangeres som en hyllest til Hans Normann Dahl, en av grunnleggerne av Asker kunstforening for drøye 50 år siden:

 

KOLORISTENE

H A N S N O R M A N N DAHL

Åke Berg Dang Van Ty Ellen Hesthaug

malerier litografier akvareller tegninger

 

Utstillingen holdes på Heggedal Hovedgård 11–19 juni 2022, daglig kl. 12–16

Vernissage lørdag 11. juni kl. 13.

 

Anita Graff Lonnevig, styreleder i Asker Kunstforening, vil ønske velkommen til utstillingen

og introdusere kunstnerne.

 

Utstillingen åpnes av Per Sandbrekke, styreleder i Stiftelsen Heggedal Hovedgård

Musikkinnslag ved Vladimir Stoyanov, fiolin

 

 

Ca. 25 år etter Hans Normann Dahls store og vellykkete separatutstilling på Heggedal Hovedgård stiller Asker Kunstforening igjen ut bildene hans på samme sted 11–19 juni. Denne gangen i samarbeid med hans to sønner og sammen med de tre elevene/ samarbeidspartnerne Åke Berg, Dang Van Ty og Ellen Hesthaug. Alle seks stuene og entréen vil bli fylt med fargerike bilder.

 

Hans Normann Dahl, Åke Berg og Dang Van Ty har hatt felles sommerutstillinger utenfor Larvik i 38 år sammen med en rekke gjesteutstillere som blant andre Kjell Nupen og Pushwagner. Åke Berg og Dang Van Ty har også undervist sammen med Hans Normann Dahl både her i Norge og i utlandet.

 

Asker kunstneren Ellen Hesthaug fikk inspirasjon og grunnlag for å satse fulltid som kunstner da hun var elev hos Hans Normann Dahl på Mosebekkskolen.

 

De utstilte arbeidene er i flere forskjellige teknikker. Noe som er naturlig når det er Hans Normann Dahl som er utgangspunkt for utstillingen. Her vil man se likhet, men også forskjeller i uttrykk og komposisjon.

 

OMTALE AV ALLE 4 KUNSTNERE

 

HANS NORMANN DAHL (1937 - 2019) var avistegner, illustratør, grafiker og maler, kjent for sine frodige og fargerike bilder i karikert, figurativ stil. Hans tegninger ble kjent for det store publikum da han var avistegner i Dagbladet 1967–88. Under EF striden 1970-72 ble han kjent for hele landet for sine treffende politiske karikaturer til fremme for nei-siden. Hans engasjement som tegner og hans posisjon som ildsjel for tegnekunsten var uten sidestykke i norsk sammenheng. Han ble utdannet ved Statens håndverks- og industriskole 1952-57 og ved Kunstakademiet i Warszava 1965-66.

Han har illustrert en mengde bøker, som blant annet Snekker Andersen og Julenissen av Alf Prøysen 1971.

Fra begynnelsen av var Hans Normann Dahls hovedinteresse tegning, bokillustrasjon plakatkunst og avistegning. Fra 1980-årene og utover gikk Hans Normann Dahl mer og mer over på maleri, men uten at gløden for tegneundervisningen eller interessen for bokillustrasjon ble mindre. Dahls maleriske grep er humoristisk og form- og fargerikt, og han veksler mellom de klassiske disipliner stilleben, portrett, aktmaleri, landskap og interiør.

Ved siden av sitt kunstneriske virke underviste han i tegning og illustrasjon ved Statens håndverks- og industriskole, Arkitekthøgskolen i Oslo og Statens Kunstakademi. Han var i tillegg aktiv i Tegneforbundet. Han var med på å stifte Olav Mosebekks Tegne- og Malerskole i Oslo 1995, og var skolens leder og lærer i klassisk tegning.

Han er innkjøpt av mange store norske kunstinstitusjoner som Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Bergen Billedgalleri og Stavanger Kunstgalleri.

 

ÅKE BERG (født 1946) er en populær kunstner som har opparbeidet seg et godt kunstnernavn. Han har holdt en rekke utstillinger, og foretatt utsmykninger flere steder i Norge, blant annet i Larviks nye politihus og NRK.

Åke Berg er bosatt på Bjønnes mellom Larvik og Sandefjord. Han kan beskrives som en romantisk kolorist med vakre og ukontroversielle motiver. Disse er ofte hentet fra Vestfold, som han er sterkt knyttet til. Fra sitt atelier vindu har han utsikt til kystlandskapet og Oslofjorden.

Berg arbeider med maleri, grafikk og akvarell, og bruker flerfoldige sterke farger som han er opptatt av skal harmonere godt, og danne en virkningsfull helhet. Bildene skapes fra skisseblokken, som han alltid bærer med seg på sine turer i naturen.

Han er vårens og sommerens maler. Han er på lag med årstidene og gjør sitt for å holde på varmen og fargene lengst mulig.

I fjor høst hadde han en stor, fargerik utstilling på Gulden Kunstverk utenfor Drammen, som solgte godt.

Åke Berg har utdannelse fra Oslo Tegne- og Maleskole, Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS), der han blant annet studerte under Egil Weiglin og Hans Normann Dahl. Etterpå har han tatt tilleggsutdannelse som grafiker ved SHKS og Norsk Kunstakademi.

Berg har undervist ved malekurs i inn- og utland, blant annet ved Den nordiske malerskole i Frankrike. Der han også hadde et atelier opphold ved Cité internationale des Arts i Paris i 1998.

Åke Berg - www.akeberg.no

 

DANG VAN TY (f. 1954) er født i Vietnam og kom til Norge i 1968 sammen med flere andre vietnamesiske krigsofre. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (bokillustrasjon) og Statens Kunstakademi, og har vært hospitant på et litografiverksted.

Under utdannelsen arbeidet Van Ty i en barnehage, og han sier selv at erfaringen herfra har preget mye av hans motivverden: «Ofte kler jeg barna i bildene mine i klovnedrakter, slik at de kan være glade og triste på en gang. Dermed blir barna heller ikke Hans og Grete, men kan være hvem som helst. I

disse klovnedraktene får barna frihet til å sveve eller sitte på en liten klode mutters alene og tenke. Jeg er ikke opptatt av at figurene skal ligne, men ha et uttrykk typisk for barn.»

Dang Van Ty debuterte på Høstutstillingen i 1981 og har siden hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet, blant annet i Vietnam. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd i tillegg til flere kunstforeninger og private samlinger.

 

Dang Van Ty har skrevet og illustrert bøkene Min barndom i Vietnam og Hjemreisen, samt vært illustratør for flere bokutgivelser. Han har også virket som tegnelærer ved Olav Mosebekks Tegneskole og arrangerer nå maleskole i sitt eget atelier. Dang Van Ty - http://www.dangvanty.com

 

 

ELLEN HESTHAUG (f. 1948) var elev ved Olav Mosebekk’s tegneskole fem av de siste årene skolen eksisterte. Hun deltok også på flere spesialkurs i blant annet monotypi, dyptrykk, pastellkritt-tegning, akvarell og akt-tegning med ballettmodell.

 

Årene ved Mosebekkskolen gjorde at hun fikk utviklet seg som kunstner ikke minst på grunn av mengdetrening. Miljøet på skolen inspirerte til produksjon av et imponerende antall bilder pr. uke. Samtidig fikk hun god trening i å tegne croquis og akt. Ofte satt hun ved siden av Hans Normann Dahl mens de tegnet, og ble inspirert av hans måte å tegne raske skisser. Han var særlig opptatt av hennes frodige fantasi, og de delte mye humor i bildene. En gang han var spesielt travel, ga han henne et illustrasjonsoppdrag. Det gjaldt eventyrboken «Duskerull i fritt fall». Boken kom først ut etter at perioden ved Mosebekkskolen var avsluttet.

 

Ellen Hesthaug startet sin utdannelse med fire år på Statens Håndverk- og Kunstindustriskole. Senere har hun gjennomført flere kurs ved Asker Kunstskole, Drammen Kunstskole, Institutt for kunstterapi, Gerlesborgsskolan i Sverige og ikke minst Mosebekkskolen.

 

I årenes løp har hun rukket å stille ut bildene sine mange steder i Norge. De mest vanlige stedene er selvfølgelig på Østlandet der hun bor, men Trøndelag og Vestlandet er også ofte besøkt.

Hun viser i dag at hun behersker akryl- og akvarellmalerier fullt ut. Hun går heller ikke av veien for å utforske nye teknikker som å male med bare fingertuppene, eller bruke nye materialer som bølgepapp, sand eller bladgull.

 

Hennes motiver spenner fra det lyse og drømmende til den mørkeste dramatikk. Hun viser også en fabulerende, unik eventyrverden med innslag av undring og en god porsjon humor. Bildene viser ofte også symbolikken den lille, svake mot den store, sterke. Uten særlig respekt for autoriteter, fanger hun det dyreaktige og humoristiske i selvhøytidelige personer.

 

Hennes beste stunder har vært – både som barn og voksen - når hun kan sitte helt alene og la fantasien få fritt utløp, uten å bli forstyrret. Hun liker å utfordre vedtatte «sannheter» og ensrettet mangel på fantasi. Hennes største fortvilelse, er å se A4 tilværelsen mange mennesker lar seg fange, eller fanger seg selv i. Hun oppfordrer til å slå ut vingene, og utforske alt det spennende du har låst ned inni deg! Jeg er veldig glad for at jeg har så mye fantasi, og for at jeg har det morsomt i mitt eget selskap, avslutter Ellen. Ellen Hesthaug – https://www.hesthaug.no

Marius Martinussen mars 2022.png

5 - 27 mars 2022

 

Marius Martinussen // Absorbere og reflektere

Marius Martinussen (f. 1978) er maler og grafiker og bor og arbeider i Oslo. Han har en mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim og Kuvataideakatemia i Helsinki, og har en lang rekke separat- og gruppeutstillinger bak seg både i Norge og i utlandet.

 

På få år har Marius Martinussen markert seg som en av de mest produktive og markante malerne som vokste opp på 80- og 90- tallet. Han er en kunstner med mange fasetter, kjent for sin fargesterke stil med referanser til pop art, ekspresjonisme og modernistisk abstraksjon. Han arbeider ofte med populærkulturens dynamiske formspråk og fargespekter.

 

Marius Martinussen er kjøpt inn av bl.a. Statoil, Norges Bank, Trondheim kommune, KLP, Viborg kunstforening, Rederiforbundet og Norsk Kulturråd. Han har også utført utsmykningsoppdrag for ulike institusjoner.

http://www.mariusmartinussen.com
 


 

Invitasjonen for hjemmesiden.Lise Steingrim.februar 2022.png

5 - 27 februar 2022

 

Lise Steingrim // Umbra

Lise Steingrims malerier fremhever det essensielle ved byen. Med fokus på de geometriske formene gestalter hun bygningen og miljøene.

 

Kunsthistoriker Charlotte Dyrberg, ansatt ved Galleri Oxholm i Danmark, har beskrevet Lise Steingrims arbeid på følgende måte:
«Lise Steingrims rette linjer og tiltrekkende flater peker i hennes fortolkning av storbyens landskaper på overgangen fra natur til noe konkret og menneskeskapt. Likesom hun også sender beskueren på en reise tilbake til etterkrigsårenes funksjonalisme og arkitektur, som var kjennetegnet ved en effektiv og brukbar arkitektur med forenklede løsninger.

Steingrims malerier fremstår likesom arkitekturen, uten ornament og pynt. Effektive og presise i fargepalletten fremkaller de ideen om et enklere liv, som vi bl.a. kjenner fra modernisten Le Corbusier og hans berømte antropologiske og analytiske studie om den menneskelige bomaskinen i tettbefolkede, bymessige områder.»

Lise Steingrim (født 1969) bor og arbeider på Nesodden. Hun er utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole (2010) og Statens Kunstakademi i Oslo ved avdelingen for maleri (2013). Hun har medvirket på solo- og gruppeutstillinger i Danmark, Italia, Norge og Tyskland, og er representert i en rekke toneangivende samlinger. Steingrim ble i 2019 tildelt stipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond og Namdalsstipendiet i 2020.

 

Juleutstilling AKF.For markedsføring.v3.png


6 - 27 november 2021
 

Juleutstillingen
 

Invitasjon-Andreas-Lærum.jpg

6 - 27 mars 2021

 

Andreas Lærum // Rammeproblemet

Andreas Lærum (1975) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet.

På utstillingen viser han verk på papir, hvor tusj med akrylmaling er redskapet for de svært detaljerte og nøyaktig avstemte motivene. Det er komplekse strukturer av mønstre og farger, med organiske elementer og geometriske former.

 

Utstillingen har fått tittel Rammeproblemet og Andreas Lærum åpner opp om spørsmål rundt vårt forhold til kunstig intelligens, normalitet, psykiatrien og hvordan vi setter allting inn i rammer og båser.

So now, it is time to wake up to the liberation of psychosis. It is important that groups have strong representatives, people who can stand up and discuss the problems facing them. In contrast, the psychotic group is mostly weak; it has no one to lead it, to create a movement.

But it is important to lift this group up and give it a voice. Its expression is without doubt colourful, despite the state’s habit of putting its members in straight jackets and of restraining them with leather belts. Even today, there are humans in our society who are violently forced into obedience by the state. Are they consequently having a better time? What do they feel? Are they more free than they otherwise would be?

 

Bildene på utstillingen er ikke innrammet.

 

Andreas Lærum har deltatt på flere utstillinger i Norge og utlandet, senest antatt på Østlandsutstillingen (2020), Tegnerforbundet (2017).

Lærum er tildelt Midlertidig stipendordning Covid-19, Kulturrådet (2020), Prosjektstøtte visuell kunst, Kulturrådet (2017) og er innkjøpt av KORO (2018).

Flyer AKF-utstilling feb 2021.jpg

6 - 27 februar 2021

 

Mia Gjerdrum Helgesen

ARTIST STATEMENT

Mitt virke som billedkunstner og grafiker har vært mitt hovedvirke de siste 17 årene. Jeg har også de siste 7 årene fordypet meg i skulptur i tre, marmor og bronse. Fra 2017 fant jeg en ny nerve i mitt kunstnerskap, og tematikken endret retning. Min overordnede tematikk om hvordan menneskes følelse av udefinerte eksistens, absorbert av samfunnets krav i kontrast til indre sjeleliv og psykisk helse påvirker oss og våre relasjoner. Naturmaterialer som tre underbygger vår eksistens, uten naturen lever ikke jorden. Vi setter dype spor i ved vår eksistens. Dette på lik linje som vår eksistens i vårt samfunn kan setter dype spor i oss. Tematikken er psykisk helse, de spor vi setter og etterlater oss i oss selv og andre. Reliflieffmalerier ble  mitt hovedfokus som billedkunstner jeg har har utviklet en egen, unik teknikk jeg kaller relieffmaleri. Det er en hybridteknikk som kombinerer relieff og maleri. Utgangspunktet er det sammesom for den grafiske teknikken tresnitt, der motivet skjæres ut i relieff i en treplate. Men til forskjell fra tresnitt-teknikken er det ikke et arbeid på papir som er målet. Samspillet mellom maleri og relieff, abstraksjon og figurasjon gjør at de skiller seg ut fra annen kunst. Utifra dette arbeidet har jeg ført dette videre i alle mine skulpturer som har blitt en stor av mitt virke. Verkene med innriss (spor) i naturmaterialet som tre, marmor og bronse speiler en etterklang av øyeblikket i en tilstand, samfunnets sitasjon eller sinnstilstand. Skulpturarbeidet har blitt sterkt påvirket av tematikken og videreføringen av innriss og spor. 

Karin Wyssenbach Røsaker

ARTIST STATEMENT

Jeg arbeider hovedsakelig med tekstiler. Temaer som fødsel og død opptar meg, ikke bare de fysiske aspekter, men også de symbolske og rituelle. Denne inngangen til livet og utgangen som skiller mellom det vi vet og det vi ikke vet, det som synes og det usynlige, det fysiske og det immaterielle,

er noe jeg utforsker og tar inn i mitt kunstnerisk uttrykk.

Jeg ønsker gjennom arbeidene mine å fortelle om opplevelser, tap og seire, nakent og sårbart,

der jeg utfordrer skjøre og forgjengelige materialer; tøyer dem til bristepunktet, slik jeg selv har opplevd å bli strukket. Jeg vil utforske spenningsfeltet mellom det som holder og det som glipper.

Tekstiler taler til oss på sitt eget språk. Vi er i berøring med dem fra fødsel til død. Jeg har valgt å jobbe med tekstiler, for det ligger så mange muligheter her, ikke bare de symbolske og rituelle, men også de emosjonelle, det hverdagslige gjenkjennelige og det håndverksmessige.

Når jeg spinner, vever og syr; er det gjentakelse; hendene vet hva de skal gjøre. Hendene mine får sin egen rytme. Berøringen og kommunikasjonen med materialene blir en viktig del av arbeidsprosessen. Derfor er det også viktig for meg at betrakteren får lov til å berøre arbeidene mine. Berøring må få lov til å være en del av opplevelsen.

Jeg føler et slektskap med Askeladden fra folkeeventyrene. Jeg samler også på det jeg finner på min vei. Det kan være tekstiler, gjenstander, ord jeg leser eller hører, men også følelser og situasjoner; det jeg forstår og spesielt det jeg ikke forstår. Akkurat som brødrene til Askeladden er kritiske til ham, har jeg også en stemme i meg som av og til dukker opp og kritiserer og saboterer. Askeladden lar ikke det negative stoppe seg, men fortsetter bare med sine ønsker, håp og drømmer.

I min kunstneriske praksis bruker jeg tankestrøm, intuisjon, tilstedeværelse og stillhet aktivt. Det blir som en egen form for meditasjon. Veven blir som en metafor for denne praksisen; renningstrådene blir livstråder, livet jeg lever, og innslagstrådene som krysser, blir måten jeg arbeider på som kunstner. Dette blir til en måte å leve på; hele tiden være åpen og søkende i en modus jeg ikke stenger av. Jeg inviterer livet inn i kunsten og kunsten inn i livet.

Elisabeth Thorsen

Elisabeth Thorsen er utdannet skomaker og har i sin kunstneriske praksis spesialisert seg på en tilnærming og utforming av skotøy som kunstverk.  Thorsen er opptatt av å ivareta skomakerfagets stolte håndverkstradisjoner, samtidig som hun med en leken og genuin utforskertrang ønsker å utvikle nye måter og teknikker å jobbe på. Mer enn å være funksjonelle sko, ønsker hun å utforme objekter som fremstår som både vakre og utfordrende. Hun liker å eksperimentere med ulike materialer og forskjellig resirkulert materiale som møbler, blyanter, tepper, gardiner og annet uvanlig materiale som is, sukker og sportsbånd har alle blitt inkludert i arbeidet hennes. Inspirasjon henter Thorsen fra eventyrverden, naturen og kunst og film fra 70-tallet.


 

The Bridge II B.jpg

 

5 - 20 september 2020

 

Morten Løberg // I am standing here to see

 

Utstillingen åpnes av Lars Elton lørdag 5. september kl. 1300.

 

Foredrag søndag 6. september kl. 1300 på Oslofjordmuseet.

Morten Løberg (f. 1953, Hamar) er fotograf og billedkunstner, bosatt i Oslo. Han er kjent for sin minimalistiske bildestil, og regnes som en ener på sitt område både i kunstnerisk og håndverksmessig forstand. Det er i år 40 år siden han hadde sin debututstilling i Asker kunstforening, og utstillingen I AM STANDING HERE TO SEE er et retrospektivt tilbakeblikk på over 40 års bildeproduksjon.

Morten Løberg sier selv om sitt arbeid: «Mennesket er ofte fraværende i mine arbeider. Likevel søker jeg å fortelle noe om menneskelige erfaringer. Mitt prosjekt er å trenge inn til kjernen av motivet ved å skrelle bort alle unødvendigheter. Selv om motivelementene er konkrete, og ikke minst virkelige, ønsker jeg samtidig å fortelle noe om menneskelige erfaringer og sårbarhet. Dette står sentralt i alt mitt arbeid.»

Han har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og i utlandet, bl.a. på Høvikodden kunstsenter og Norsk museum for fotografi/Preus museum. I tillegg antatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen flere ganger. Innkjøpt av Norsk kulturråd, Norsk museum for fotografi / Preus museum, Bibliothèque nationale (Paris), Oslo kommunes kunstsamlinger m.fl.

I 2011 ble han tildelt Ingrid Lindbäck Langaard stiftelses kunstnerstipend og i 2014 et fire måneders opphold i en av stiftelsens ateliérleiligheter i Paris. I 2013 ble han tildelt Fegerstenstiftelsens kunstnerstipend på kr 100 000. Det første stipendet han mottok var Norsk kulturråds debutantstøtte – til utstillingen i Asker kunstforening i 1980.

Utstillingen er støttet av Norske fagfotografers fond, Norske billedkunstneres vederlagsfond, Norsk fotografisk fond og Norsk kulturråd.

Velkommen!

 

Foto til ABK felles.jpg

8 - 30 august 2020

Rom I: Asker Bildende Kunstnere // Fellesutstilling

Velkommen til utstillingen Asker Bildende Kunstnere // Fellesutstilling. Utstillingsperiode: 8. - 30. august 2020.

Utstillingen åpnes av ordfører Lene Conradi lørdag 8. august kl. 1300.

Asker kunstforening fyller 50 år i 2020, og i den anledning har vi invitert Asker Bildende Kunstnere (ABK) til å stille ut. I årene 1976 - 2008 hadde ABK sin Vårutstilling i Asker kunstforenings galleri. På kommende fellesutstilling i Rom I er 25 medlemmer i ABK antatt: Kirsten Selmer, Lars Torjusson, May-Irene og Jo Grim Gullvåg, Mia Noddeland, Pernille Rosfjord, Pippip Ferner, Preben Colstrup, Tine Blix, Øivind Jorfald, Kristin Dijkman, Jennifer Jorfald, Anne Kierulf, Bjørn Christian Granli, Christine Browne, Clazien Bergsmark, Gro Aldrin, Gro Buen, Hilde Husby, Hilde Kjepso, Kari-Bjørg Ile, Inger-Lise Bergersen, Jean-Francois Nicolas, Karin Bang, Thea Andenæs.

Oil Constellations .jpg

8 - 30 august 2020

Rom II: Elly Vadseth // Sensate sea bodies; past present, future

Velkommen til utstillingen Elly Vadseth // Sensate sea bodies; past, present, future.

Utstillingsperiode: 8. - 30. august 2020.

Utstillingen åpnes av ordfører Lene Conradi lørdag 8. august kl. 1300.

 

 

Elly Vadseths verk i utstillingen undersøker og reflekter over økologiske mikro og makro konstellasjoner i endring lokalt og globalt. Hun er Inspirert av tankestrømninger innenfor den blå humaniora. I utstillingen har hun jobbet med manetens kropp, kosmologiske perspektiv og klimatilpasning som inngang til å tenke over menneskelige og mer enn menneskelige forviklinger, materie, tid, energi og relasjoner.  Fotografiene og videoen i utstillingen er filmet i Oslofjorden 2019-2020. 

Elly Stormer Vadseth (1993) bor og jobber mellom Asker/Oslo og Boston. Prosjektene hennes tematiserer og undersøker menneskelige og mer enn menneskelige verdener og dets utvidelse i samtiden gjennom bruk av video, foto, performance, lyd og installasjon. Hun har en Mastergrad I transmedial kunst med fokus i Nye Medier og Performance fra School of the Museum of Fine Arts at Tufts University, Boston (2018).

I Norge og USA er verk utstilt og innkjøpt til private samlinger i New York City, Boston og Seattle, og offentlig innkjøpt av Asker Kommune i 2019. Hun er for tiden en av 7 deltakere i kunstner- og forskningsgruppen CLIMATA: Capturing Change at a time of Ecological Crisis på Praksis Oslo.

Elly Vadseth er medlem av NBK, ABK, UKS, PAO, FFF.

Prosjektet er støttet av Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Foto: Elly Vadseth / Oil Constallations

6 juni - 26 juli 2020

Karen Aarre / Florilegium

Velkommen til utstillingen Karen Aarre ”Florilegium”.
Utstillingsperiode: 6. juni – 26. juli 2020.
Utstillingen åpnes av Tore Smaaland i Små Landskap AS lørdag 6. juni kl. 1300.

Florilegium - kunst og botanikk

Betegnelsen Florilegium brukes gjerne om en samling av plante- eller blomsterillustrasjoner. Ofte består denne samlingen av planter og blomster fra en spesiell hage eller park, men det kan også beskrive serier med illustrasjoner av planter som ble oppdaget på ekspedisjoner under oppdagelses- og opplysningstiden. Noen av de mest kjente florilegia er Basilius Basler Hortus Eystettensis som ble ferdig etter 16 års arbeid i 1613, og Joseph Banks Florilegium som også tok 16 år å fullføre fra 1768-1784.

Kunst og botanikk har en lang og felles historie. Helt siden de tidligste bøkene ble trykket på 1500-tallet, har kunstnere vært instrumentelle i å beskrive og kartlegge artsmangfoldet. Den botaniske kunsten har i flere århundrer brukt tegning, kobberetsning og akvarell til å illustrere planter. Disse teknikkene egner seg spesielt godt til å gjengi detaljer. Karen Aarre har gått i dialog med den lange tradisjonen innenfor botanisk kunst ved å ta i bruk disse teknikkene mens hun har arbeidet med planteportrettene til denne utstillingen. Innenfor botanisk illustrasjon snakker man om portretter av planter ettersom det ofte er inngående studier av en plantes individuelle karakter, utforming og farge.
Utstillingen Florileugium består av oljemaleri, akvarell, etsning, cyanotypi, tegning og gipsavstøpning.

Karen Aarre (f. 1972) bor og arbeider i Oslo. Hun har studert ved Faculdade das Belas Artes, Universitetet i Lisboa, Portugal, De Vrije Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag, Nederland og har en doktorgrad (DPhil) i Sosialantropologi fra Universitetet i Oxford, England. Hun er innkjøpt av Naturhistorisk Museum (Universitetet i Oslos kunstsamling), Oslo, Coleccão Fundacão Dom Luis I, Coleccão Câmera de Cascais, Barneavdelingen ved Rikshospitalet, Oslo, og Dronning Sonjas KunstStall. Våren 2020 bokdebuterer hun som illustratør av bildeboken "Pinnsvin" skrevet av Henrik Hovland (Ena Forlag).

Som ansvarlig arrangør har Asker kunstforening ansvar for at maximum 50 personer, i tillegg til arrangør, er tilstede i lokalet. Alle har et ansvar for å holde en meters avstand til andre.

Velkommen!


Foto: Promemoria / olje på linlerret / 120x180 cm

Bilde2.png

28 mars - 26 april 2020

Bjørn Krogstad / Nye arbeider

Utstillingen er dessverre avlyst grunnet corona og smittefare.

19.  januar - 8. mars 2020

Vi starter 50-års jubileet vårt, 1970 - 2020,  med gratis utlån av 50 verk fra egen kunstsamling.

Tidligere utlånte verk i samlingen kan bl.a. sees på Heggedal Hovedgård, Asker rådhus, Asker videregående skole, Bondi sykehjem, Holmen Innbyggertorg, Solgården Bo- og omsorgsenter.​

Åpent galleri søndager 1200 - 1600 i perioden 19. januar - 8. mars 2020.

Vlekommen!

1. - 22. desember 2019

Velkommen til utstillingsåpninge søndag 1. desember kl. 1400.

Rom I:

Eric Ness Christiansen / grafitti, Nils Aasland / skulptur /

John Holstad Dæhli / grafikk

Rom II:

Jardar Lunde / fra ex libris til de store veggmalerier

Minneutstilling støttet av Bildende kunstneres hjelpefond.

5. - 27. oktober 2019

Velkommen til utstillingsåpninge lørdag 5. oktober kl. 1300.

Kl. 1345: høytlesing fra novellen The yellow wallpaper av Charlotte Perkins Gilman, utgitt i 1892.

Vi har gleden av å ønske publikum velkommen til utstillingene:

Liisa Kanerva // Naturlige problemer

 

Liisa Kanerva er billedkunstner og arkitekt fra Finland, som for tiden er bosatt og arbeider i Norge. Hun bruker kunst for å visualisere problematikk knyttet opp mot klimaendringer og miljøforurensning og hva vi kan gjøre for å forstå det som skjer. I hennes bilder er det imidlertid ofte en humoristisk undertone, og med sin akademiske bakgrunn trekker hun også inn elementer fra forskning.

I utstillingen viser hun figurative tegninger som er kjernen i hennes kunst. Hun tegner ofte dyr som fremstår som ulike karakterer, noen også som menneske/dyr-hybrider.
I serien Two ways to describe nature har hun sammenstilt dyretegninger med gamle geometriske modeller av verdensrommet som illustrerer astronomiens utvikling over tid. Naturen kan betraktes på mange måter, både ved hjelp av kunstneriske og matematiske metoder; man kan enten se på detaljer eller konsentrere seg om større helheter.

Liisa Kanerva har en doktorgrad i arkitektur fra Helsinki Universitet (1998), men har arbeidet som billedkunstner siden 1970-tallet. Hun har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i Finland og utlandet. I tillegg til egen kunstnerisk praksis har hun siden 2000 også arbeidet som freelance utstillingsarkitekt både musealt og for store kunstutstillinger i Finland. Hun har mottatt flere stipend, og er innkjøpt av ulike institusjoner.
Medlemskap: MUU konstnärförbund rf, Konstnärsgillet i Helsingfors, Konstnärsgillet i Finland STS (medlem av representskapet 2012-2015), Finlands arkitektförbund SAFA, Finlands facklitterära författare rf.

Denne utstillingen ble til etter anbefaling av FINNO, Finsk-norsk kultursenter i Oslo.

Klara Pousette // Den gula tapeten

Klara Pousette viser en tekstilinstallasjon som tar utgangspunkt i det tekstile håndverkets kvinnepolitiske symbolverdi. Valget av broderi som teknikk i hennes arbeid kommer blant annet fra håndverkets historie som kvinnens domene. Kvinnelighet og broderi ble så tett forbundet at man brukte broderi som verktøy for å beskrive hvor feminin og dyktig en kvinne var. En kvinne som satt stille og broderte var en god kvinne. Klara Pousette vil i sine verk skape en kontrast mellom broderiet og innholdet i verket som ofte handler om kvinnelighetens bakside.

Tittelen til utstillingen er hentet fra novellen The Yellow Wallpaper skrevet av forfatteren Charlotte Perkins Gilman i 1892. Jeget i novellen er en kvinne som langsomt mister forstanden og begynner å se ting i den gule tapeten som dekker veggene i hennes soverom.

Klara Pousette har en Master i Medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2016). Hun ble antatt til Kunsthåndverk 2017 og Høstutstillingen samme år, og stilte ut i 2018 på Tenthaus og Galleri MAP i Oslo. I høst er hun aktuell med flere utstillinger.

Medlemskap: Norske Billedkunstnere og Norske Tekstilkunstnere.

 

Ruth Roland flyer (1).jpg

7. - 29. september 2019

Ruth Roland: Gartnerens muligheter

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 7. september kl. 1300.

Vi har gleden av å ønske publikum velkommen til Ruth Rolands separatutstilling i Asker kunstforening.

Hun viser nye verk, monotypi og maleri.

Ruth skriver om utstillingen:

«Gluggene mot verden. Nøtteskall på bakken. Jeg lytter. Ekornet like over meg. Smeller. Smatrer. Jeg svarer. Men tenk om ekornet sier: Pell deg vekk! Hva er det jeg svarer, svarer jeg også pell deg vekk, når jeg plaprer etter pelsdotten? Jeg blir stille. Hører.

Jeg åpner opp. Vil fortelle. Så kommer du. Og du ser. Du ser det som utfolder seg. Du leser historiene med øynene, en bevegelse som kommer fra dypet, nede i ryggraden, får hodet til å snu seg litt, du leser med fingrenes umerkelige forflytning, med munnen som beveger seg uten lyd, med lukt, med smak, med din huds følsomhet. Du oppdager noe annet. Igjen blir bildene til. Blir til noe annet.

En gang gikk jeg på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, på maleravdelingen. Så forflyttet jeg meg videre til grafikkavdelingen på Statens Kunstakademi. Jeg er et menneske med et uttrykksbehov. Jobben min minner om å være barn og leke, men også om å være forsker og stille spørsmål ved det meste. Hvordan kan jeg beskrive verden? Eller det jeg trenger å ha rundt meg, trær, fugler, myk skogbunn, en himmel som synes uten ende? Hva kan jeg si? Om et tre? Et landskap? Hvordan vil jeg fortelle?»

Bjørn Sandvold har skrevet tekster til utstillingen, du finner dem på veggene i lokalet.

Ruth Roland er også antatt til årets Kunst Rett Vest, og deltar på fellesutstillingen på Henie Onstad kunstsenter, som åpner 12. september kl. 19.

I Asker kunstforening vil Ruth være tilstede begge visningshelger under Kunst Rett Vest, 14.-15. og 21.-22. september. Galleriet er da åpent kl. 12-17.

Sommerutstilling 2019 heading.jpg

13. juli - 25. august 2019

Sommerutstillingen 2019


Gerd Borchgrevink / foto Utvalgte foto i serien Brudd.

Borchgrevink er utdannet AD ved Westerdals i Oslo og har lang fartstid som grafisk designer, maler og fotograf. Hun har deltatt på flere kollektiv- og separatutstillinger. Med fotoserien Brudd ble hun nominert til Cyan Folio 2019 av Henie Onstad kunstsenter og Fotogalleriet, kuratert og utstilt på Nordic Light Photo Festival 2019. Serien vil bli vist i 2020 med separatutstillinger i Larvik kunstforening og Galleri Svalbard.


Rolf Nerli / grafikk Utvalgte grafiske blad med landskapsmotiver.

Nerli er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Han viser grafikk med landskapsmotiv, i en sterk og variert koloritt.


I galleriets Rom II vil vi vise tre ulike utstillinger i sommer:

13. juli - 2.august: Ivar P. Samuelsen / tegning Utvalgte kolorerte tusjtegninger med skogsmotiv.

Ivar P. Samuelsen, utdannet på Westerdahls og Høgskolen i Oslo Akershus. Har erfaring som grafisk designer og undervisningserfaring fra vgs og Westerdals. Medlem av Tegnerforbundet og Norske billedkunstnere. Viser kolorerte tusjtegninger av skog, som i sin helhet var presentert i en større billedreportasje i Norske kunstforeningers kunstmagasin i forbindelse med en utstilling i 2018.

3. - 11. august: Herman Bendixen 100 års jubileum / maleri og boken Herman Bendixen: Den poetiske lengsel

15. - 15. august: Mindre grafikk og tegning av ulike kunstnere

InvGabriAnn3_21mai_a (2).jpg

15. juni - 7. juli 2019

Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson

TRIBUS OG UREGELMESSIG PERLE

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 15. juni kl. 1400

Utstillingen åpnes ved Solveig Aalberg

Etter å ha deltatt på flere felles gruppeutstillinger i sine kunstnerskap vil Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson for første gang samarbeide og stille ut sammen i Asker Kunstforening.

 

Anne Kari Amstein og Gabriella Göransson bruker begge papir som medium. Anne Kari Amstein med tegning og papirklipp i store formater. Hun undersøker tingenes struktur, farger og den sanselige tilnærmingen som ligger i tekstiltradisjonen. Gabriella Göransson arbeider med papirobjekter og er opptatt av organiske strukturer og urformer som kan virke sammen i bevegelige konstellasjoner. Hovedmaterialet er håndlaget papir produsert av resirkulert materiale.

Amstein og Göransson bygger romlige flater og konstruksjoner med arkitekturen som utgangspunkt.

I gallerirommet oppstår organiske møter som komplementerer hverandre. Göranssons verk i linfber er tredimensjonale og har noe av det jordbundne i seg,- mens Amsteins arbeider vokser fritt over veggflaten og har en mer luftig karakter.

Anne Kari Amstein er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (80 – 85) og faglærerutdannet fra HiO (90 – 91). Hun har mottatt en rekke stipend, og hatt flere separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger, senest på Telemarksgalleriet, Temautstilling Papir i 2018. Hennes siste separatutstilling var på Galleri Christinegaard i Bergen.

Medlemskap: Norske Billedkunstnere, Norske Tekstilkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Billedkunstnerne i Oslo og Akershus.

Gabriella Göransson er utdannet på Statens Håndverk og Kunstindustriskole, tekstil (1985 – 90) og Pedagogisk seminar (04 – 05). Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og deltatt på flere fellesutstillinger i Norge og utlandet. Hennes seneste separatutstilling var på Galleri Kraft i Bergen og på fellesutstillingen TraCarte, Foggia i Italia 2018. Gabriella Göransson har mottatt flere stipend, hatt utsmykningsoppdrag og arbeidet som kunstfaglig konsulent.

Medlemskap: Norske Billedkunstnere, Norsk Billedhoggerforening, Norske Tekstilkunstnere, Norske Kunsthåndverkere og Billedkunstnerne i Oslo og Akershus.

Utstillingen er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond og Norske kunstforeninger.

Plakat torsdag.jpg

30. mai - 5. juni 2019

Velkommen til utstillingsåpning

torsdag 30 mai kl. 1800

Avgangsstudentene 2. år på Asker kunstfagskole inviterer til avgangsutstillingen PARALLELL i Asker kunstforening.
Ordfører Lene Conradi åpner utstillingen, musikalsk innslag av artisten Mesle. Alle er hjertelig velkommen!

Galleriet vil være betjent av studentene som er: Andrea Andersen, Maria Holt Lemberg, Rakel Heggem, Tina Kristine Breilid, Mattias Vik, Håkon Johan Nilsen, Cedrik Vincent Røgler, Migle Svirinaviciute, Oscar O. Arne og David Fjellvik.

Åpent galleri kl 1100 - 1700 i utstillingsperioden.

Oppdatert plakat mai 2019 insta.jpg

4. - 26. mai 2019

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 4. mai kl. 1300

ROM I:

JONE SKJENSVOLD // Simple Rules

Jone Skjensvold jobber i serier, og etter to års arbeid har han nå fullført hele serien Simple Rules som vises i mai i Asker kunstforening.

Billedserien er utført i olje på lerret, med fotografi og digital tegning som hjelpemidler i arbeidsprosessen. Han benytter virkemidlene overlapping, transparens, og illusjon av rom.

I undersøkelsen av ulike fargekombinasjoner er han på jakt etter optimale fargeklanger.

Inspirasjonskilder til fargevalg finner han i alt som omgir ham, men kanskje i første rekke i naturen, fra himmelens lys til fargekombinasjoner som oppstår i små detaljer.

Skjensvold er utdannet på Statens Kunstakademi (1991 - 95). Han har hatt flere separatutstillinger, senest Kunstbanken Hedmark kunstsenter på Hamar (2018), og deltatt på flere gruppeutstillinger, senest Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Førde, Mønstring (2018).

           Medlem: Norske Billedkunstnere (NBK), Landsforeningen Norske Malere (LNM) og   

                Billedkunstnerne i Sogn og Fjordane. Skjensvold har mottatt flere stipend.

 

 

ROM II:

AAGE LANGHELLE // Reflection

Aage Langhelle har i mange år arbeidet med forholdet mellom det lille mennesket og samfunnet, byen og det store politiske og økonomiske spillet.


Arbeidene i utstillingen kan ses som en gjenfortelling på flere plan. I malt og tegnet form siterer han fra visuell kommunikasjon han har sett i det urbane rom. De abstrakte og figurative elementene mikses med kunstnerens egne fotografier fra byrommet. De viser blant annet gjenstander plassert på gaten til fri avhenting, fuglekasser, blomsterbed og bygningsfasader. Fasadene brukes gjerne til å kommunisere et formelt eller uformelt budskap. De kan ses som en sentral felles snittflate i byrommet. Arbeidene er i form og innhold strukturert i en vekselvirkning mellom orden og tilfeldighet.

Langhelle er utdannet på Statens kunstakademi (1990 - 94). Han har hatt flere separatutstillinger, senest Lørenskog kunstforening og Oseane kunst- og kultursenter (2017). Deltatt på flere gruppeutstillinger, senest Schoneberger Art Gallery & Open Artists Studios event. Berlin, Tyskland (2018).

Medlem: Norske billedkunstnere (NBK), Tegnerforbundet, Kunstgarasjen Bergen og
Norsk Kritikerlag. Langhelle har mottatt flere stipend.

 

flyer april 2019 korrigert.jpg

6. - 28. april 2019

 

MALERI / SKULPTUR / TEKSTIL

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 6. april kl. 1300

Pernille Rosfjord viser nye utvalgte treskulpturer samt små modeller i serien Mind Craft 2 som er en videreføring av hennes tidligere serie Mind Craft 1 hun ble antatt med på Skulpturbiennalen i Oslo i 2015. (Nye skulpturer er i formatet 24 X 24 X 24 og 24 X 24 X 16). Publikum kan også forhåndsbestille en håndlaget skulptur blant de små modellene.

Rosfjord har hovedfag på SHKS, Institutt for farge (1990 – 92/94 - 95), har en BA (hons) i Fine Art/Media og Design fra UWE Bristol (1992 – 94) og praktisk ped. Fra Høyskolen i Oslo (1996 – 97). Hun har bl.a. deltatt på Novemberutstillingen, Østlandsutstillingen, Norsk skulpturbiennale, Kunst Rett Vest og har hatt separatutstillinger på BOA, Det Gule Huset og Oslo Prosjektrom og er innkjøpt av Norsk kulturråd og Utenriksdepartementet.

Morten Langhoff viser nye oljemalerier inspirert av moderne arkitekturhistorie. Det er spesielt perioden etter 1920 med nye byggeteknikker, nye materialer og nye holdninger som unndro seg tradisjonelle oppfatninger av hvordan et hus skulle se ut som er kilde til inspirasjon for hans nye malerier. Han har lekt med arkitektoniske former for å skape verk som befinner seg i grenselandet mellom abstrakt maleri og arkitektur.

 

Langhoff er utdannet på Academie de Port-Royal, Paris (1983-85), Ecole Nationale Superieure des Beau Arts, Paris (1985-86), hospitant i grafikk SHKS (1994-95) og har en Master i kunsthistorie ved Universitet i Bergen (2009). Han har hatt mange separatutstillinger i Norge, Frankrike og Luxemburg og organisert og deltatt på en rekke kollektivutstillinger i Norge, Sverige og Frankrike i tillegg til at han underviser og er foredragsholder.

Susanne Roti arbeider i skjæringspunktet mellom bilde og plagg og mellom representasjon og virkelighet. Gjennom å etterligne velkjente plagg reflekterer hun over temaer som identitet, mote, forbrukerkulturen og merkevarens kraft. Utstillingen består av en serie jakkeskulpturer som tar for seg den ikoniske denimjakka. Arbeidene utforsker broderiets potensiale, og ved å dekke hele stoffet med tråd skapes skulpturelle objekter med referanser til populærkultur, motehistorie og kunsthistorie. Roti (f. 1984, Asker) er utdannet ved Kunsthøgskolen I Oslo (2013). Hennes seneste utstillinger inkluderer Akershus Kunstsenter og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter. Hun har deltatt på gruppeutstillinger som Årsutstillingen for Kunsthåndverk, Tegnebiennalen og Høstutstillingen og har mottatt flere stipend og fått god presseomtale.

 

Susanne Roti vil også holde broderiverksted i Asker kunstforenings galleri under Asker kulturfestival.

is plakat.jpg

2. - 24. mars 2019

 

HOLKE

Hilde Honerud med ungdom fra Slemmestad skole

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 2. mars kl. 1500

NåDa-prosjektet er initiert av Norske kunstforeninger med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

Ti kunstforeninger i Norge deltar i prosjektet.
Kunstneren Hilde Honerud er vår utvalgte samtidskunstner i prosjektet og ungdom fra Slemmestad ungdomsskole er med som aktive deltagere.

Asker kunstforening valgte ishistorikken som lokalt kulturminne, en stor næring i Nye Asker 1850 - 1916 hvor is ble produsert på naturlige og kunstige dammer for eksport til flere land i Europa. Minner som står igjen: foto fra perioden, dammer, arbeiderboliger og redskaper. Ungdom har arbeidet med foto, og kommer til å være til stede i galleriet lørdager og søndager i utstillingsperioden.
Asker kunstforening har fått god støtte fra Vollen historielag som innehar mye kunnskap om ishistorikken.

Velkommen til åpningen 2. mars kl. 1500, eller og for en prat under utstillingsperioden!
Utstillingen åpnes av ordfører Lene Conradi.
 

JULEUTSTILLINGEN 2018 flyer A3.jpg

14. oktober - 4. november 2018

I fokus: foto/film

Rom I: foto                              Rom II: film

P1170539.jpg
HU - Facebook_gulLogo.png

14. oktober - 4. november 2018

 

Live Haug Hilton - foto

Høstutstillingen 2018 - filmprogram 2 og 4

Velkommen til utstillingsåpning søndag 14. oktober kl. 1300.

Vi viser Live Haug Hiltons fotoserie Sildeoljefabrikken i rom I. Den første sildeoljefabrikken ble bygget i Lofoten på 1870-tallet, og i 1916 var det 32 eller 48 fabrikker i Norge (Vestlandet og Nord-Norge) og flere ble bygget/utvidet etter det. Produksjon av sildolje og fiskemel muliggjorde utnyttelse av fisk som tidligere hadde blitt kassert (småsild), og var primært en eksportvare. Med overfiske, overproduksjon og fallende priser er de fleste av fabrikkene stengt, men bygningene består.
En av sildeoljefabrikkene, Neptun, er i bevaringsprogrammet for tekniske og industrielle kulturminner. (Riksantikvaren)

Live Haug Hilton har en MA fra Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Bergen (2012). Hun har hatt separatutstillinger som Jomfrulands-stipendiatutstillingen (2016), Namdalsstipendiatutstilling (2014) og bl.a. vært antatt på Østlandsutstillingen (2016).

Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen og
Norske Kunstforeninger formidler i samarbeid, og for sjette året på rad, et utvalg filmer i kunstforeninger rundt om i landet.

Den Nasjonale Jury har satt sammen et omfattende kinoprogram med totalt seksten filmer fordelt på fire ulike filmprogram som del av årets utstilling. To av disse programmene vises i Asker Kunstforening, rom II, søndager i perioden 14. oktober - 4. november 2018. Andre visningsdatoer etter avtale.

Program 2 (lengde 36 minutter):
Astrid Findreng og Grethe Britt Fredriksen EXPIRATOR
Helge Hansen Forest Surprise
Andrea Bakketun Hull i teorien
Hanne Nygård It´s like things are not real here

Program 4 (lengde 34 minutter):
Helge Hansen A Walk on the Beach
Andrea Lange AH UM
Marius Mathisrud FreeDOOM Fighter
Karou Calamy Hajar
Franciska Eliassen Imellom/Blue borders
 

 

Galleriet er åpent fredag  søndag 1200 - 1600.

Zachrisson flyer 160818 - 020918.jpg

16.  august - 2. september 2018

 

LIV ZACHRISSON / Skogen

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 16. august kl. 1800.

Utstillingen åpnes av Lars Elton.

 I skogen tematiserer Liv Zachrisson indre og ytre landskap, både konkret og abstrakt. Gjennom maleri, foto, tegning og skulptur arbeider hun med ulike uttrykk for mentale tilstander og identitet.

 

Liv Zachrisson (f. 1958 i Malmö) arbeider på Dikemark i Asker, og er utdannet på Statens Håndverk- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi (1991). Hun har hatt en rekke separatutstillinger, deltatt på flere gruppe- og fellesutstillnger i Norge og Norden og vært antatt flere ganger påHøstutstillingen og Østlandsutstillingen.

 

Utstillingen er støttet av Norske kunstforeninger og Billedkunstnernes Hjelpefond.


Utstillingen står 16. august - 2. september 2018.

Galleriet er åpent torsdag  søndag 1200 - 1600.

AKF Medlemsutstilling flyer.jpg

9. - 12. august 2018

 

Asker kunstforenings medlemsutstilling

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 9. august kl. 1800 med Terje Løken på fløyte og

Geir Børresen med diktfremføring.

Asker kunstforening inviterer for første gang til medlemsutstilling.

Elleve kunstnere deltar med verk innen maleri, grafikk, digitaltrykk, keramikk og foto.

Deltagende kunstnere er (alfabetisk) Marit Bergh-Larsen, Ingeborg Breder, Geir Børresen, Egil A. Egebakken, Kristin Enger, Vibeke Glosli, Lilia E. Iversen, Anne Kierulf, Marit Lange Davik, May Britt Nordstrøm, Elisabeth Rasch.

Det er også Bringebærfestival i Vollen 11 og 12 august med mange ulike aktiviteter.

Program Bringebærfestivalen: http://www.bringebaerfestivalen.no/

 


Utstillingen står 9. - 12. august 2018.

Galleriet er åpent torsdag 1800 - 2000, fredag 1200 - 1600,

lørdag 1100 - 1600, søndag 1200 - 1600

14. juli - 5. august 2018

 

ARILD MIDTHUNs

første salgsutstilling med Donald-tegninger

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 14. juli kl. 1300.

Arild Midthun inviterer til foredrag om tegneserieproduksjonen på Oslofjordmuseet kl. 1300.

Utstillingen åpnes av Anders Giæver i Asker kunstforenings galleri kl. 1400.

Arild Midthun, illustratør og tegneserieskaper, har siden 2004 skapt Donald-historier

sammen med norske forfattere som Knut Nærum, Tormod Løkling, Terje Nordberg, Gunnar Staalesen og Jørn Lier Horst i tillegg til utenlandske Disney-forfattere. Seriene blir publisert verden rundt, her hjemme kjent fra Donald Duck & Co, samt bøker og julehefter. 

 

Etter 14 år som Donald-tegner åpner Arild Midthun nå sin første salgsutstilling i Asker kunstforening, som er kunstforeningens første tegneserieutstilling. Utstillingen sammenfaller med utgivelsen av to aktuelle Donald-historier fra Norge. Handlingen i den først serien starter i Oslo, og bladet vil bli lansert på utstillingsåpningen.  På slutten av utstillingsperioden kommer det ut en annen Donald-utgivelse hvor Kong Harald og Dronning Sonja redder Donald fra å bli sugd ned i Saltstraumen. De originale tegningene til begge historier vil henge på veggene, sammen med serier om bl.a. Makspuls Clarsyn og duckifiserte norske skihelter. 


Utstillingen står 14. juli - 5. august 2018.

Galleriet er åpent torsdag - søndag 1200 - 1600.

6831_Flyer_juni 2018 Korr 3
6831_Flyer_juni 2018 Korr 3

press to zoom
Asker kunstfagskole avgangutstilling
Asker kunstfagskole avgangutstilling

press to zoom
6831_Flyer_juni 2018 Korr 3
6831_Flyer_juni 2018 Korr 3

press to zoom
1/2

14. juni - 8. juli 2018

 

PIPPIP FERNER // HAVETS KAKOFONI

 

Malerier, tegninger og plastarbeider

 

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 14. juni kl. 1800.

Utstillingen åpnes av marinbiolog Pia Ve Dahlen, faglig leder i Passion for Ocean i samtale med billedkunstneren Pippip Ferner.

 

Pippip Ferners tegninger og malerier har assosiasjoner til livet under vann, kompleksiteten som finnes i det marine mangfoldet og hvordan klimaendringene påvirker disse små organismenes utvikling i et hav som stadig blir varmere og mer forurenset. Hun er opptatt av hvilken rikdom disse tilsynelatende enkle organismene har, og at hver og en av dem spiller en viktig rolle i økosystemet.

 

Kakofoni refererer ofte til en ulyd, eller disharmoni i lydbildet.

I Pippip Ferners arbeider refererer kakofoni til en disharmoni i havet hvor plast og annen forurensing gir en “ulyd” til organismene. 

 

I utstillingen vises malerier, tegninger og plastarbeider. Maleriene og tegningene er detaljrike, og i Ferners plastarbeider er hun er opptatt av å formidle plastproblematikken ved å bruke både humor og estetiske virkemidler.

 

Pippip Ferner er billedkunstner med lang og bred utstillingserfaring. Hun har arbeidet med plastproblematikk i flere år, og fikk bl.a. Plast Rett Vest pris under Kunst Rett Vest i 2017. Aktuell med skulpturen Plastozilla på Europarådets plass i Oslo som ble avduket 060618.

Ferner er utdannet ved Edinburgh College of Art og har en Bachelor of Fine Art (BFA) fra Parsons i New York.


Utstillingen står 14. juni - 8. juli 2018.

Galleriet er åpent torsdag - søndag 1200 - 1600.

31. mai - 7. juni 2018

 

Avgangsutstillingen Asker kunstfagskole

 

Andreårsstudentene ved Asker kunstfagskole skal avholde sin årlige avgangsutstilling, og ønsker alle og enhver hjertelig velkommen til vernissage torsdag 31.mai kl 18:00!

For første gang skal skolens avgangsutstilling holdes i sommergalleriet til Asker kunstforening som ligger i Vollen, et utrolig idyllisk og vakkert lite sted langs den meget populære kyststien.

Utstillingens tittel er "9 liv", da det er ni studenter som stiller ut verk fra ni svært forskjellige personligheter, med forankringer i bode inn og utland. Over de siste to årene har de studert og skapt kunst sammen, og nå skal veiene skilles.
Denne utstillingen vil være et felles springbrett for reisen videre, og vi håper at så mange som mulig vil komme å dele denne veldig spesielle og viktige begivenheten med oss.

Åpningstider:
31. mai 18:00-20:00
1-6 juni 11:00-18:00
7. juni 11:00-16:00

xxxx_Flyer_mai 2018
xxxx_Flyer_mai 2018

press to zoom
xxxx_Flyer_mai 2018
xxxx_Flyer_mai 2018

press to zoom
1/1

10 – 27. MAI 2018

 

YNGVILL LASSEM/FRODE LILLESUND

 

MALERI + SKULPTUR

Frode Lillesund (f. 1974) arbeider i klassisk figurativ skulpturtradisjon, og i åpningsutstillingen til Asker kunstforening i Vollen 10 – 27 mai 2018 inngår disse verkene i historien om tre generasjoner billedhuggere. Fra Joseph Grimeland som hadde sommeratelier i Vollen, hans verk har tidligere vært utstilt i Asker kunstforening. Til Per Ung, han var ofte i Grimelands atelier og er innkjøpt av Asker kunstforening, til Frode Lillesund som er utdannet MA på Kunsthøgskolen i Oslo, og hadde Per Ung som veileder og mentor.

 

  I utstillingen vises klassisk figurative skulpturer fra en ti-års periode. Flere av verkene har tidligere vært utstilt, innkjøpt og Lillesund har mottatt flere priser for sine skulpturer mens andre er helt nye.

Frode Lillesund er medlem av Norske billedkunstnere, Norsk Billedhuggerforening, Grunnlegger av Oslo kunstakademi, og har holdt mange separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge; bl.a. Skulpturbiennalen og Høstutstillingen. Han har blitt valgt ut som norsk delegat ved internasjonale utstillinger. I tillegg har han hatt flere utsmykningsoppdrag.

Yngvill Lassem (f. 1953) kan vise til en lang kunstnerisk praksis med separat- og gruppeutstillinger i Norge. Hun tok sin kunstutdannelse på Einar Granum kunstskole, har senere tatt påbygning både i Asker og Drammen.

Viktige stikkord i Lassems kunstnerskap er; rytme, balanse, puls, fri flyt og tempo.

Hennes akrylmalerier vitner om at nettopp disse stikkordene er viktig for å skape et dynamisk innhold så vel som overflate. Inspirasjon henter hun i naturen, vannet og i byen og dette er gjennomgående motiver som abstraheres i hennes malerier.

Yngvill Lassem er medlem i Landsforeningen Norske Malere LNM, Norske billedkunstnere NBK og Buskerud bildende kunstnere BBK.

Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mange gruppeutstillinger i Norge. Lassem er innkjøpt av bl.a. offentlige institusjoner, hotell, bankvesen og i eiendomsprosjekt.

xxxx_Flyer_jan18
xxxx_Flyer_jan18

press to zoom
xxxx_Flyer_jan18
xxxx_Flyer_jan18

press to zoom
1/1

27/01 – 25/02

TIDSROM

Asker kunstforening viser utstilling med historikk fra stiftelsen av kunstforeningen i 1969, til det politisk engasjerte 70-tallet med debatter om saker i tiden, utstillinger, teater, litteratur og musikk. Det pedagogiske 1980- og -90 tallet med kunstfaglige foredrag, museumsbesøk og utstillinger over til 2000-tallets formidling. 

 

Verk i samlingen er av Per Ung, Hanne Borchgrevink, Bjørn Ransve, Hans Normann Dahl, Magnhild Melien, Sigmund Lystrup, Omar Andréen m.fl. 

 

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 27. januar kl. 1300!

 

Åpningstider 

GALLERI

 

Asker kunstforening har kunstutstillinger i ulike lokaler.

I juni 2022

på Heggedal Hovedgård,

Heggedalsbakken 23

Heggedal.

Åpent alle dager

1200 - 1600.

 

Vårt faste prosjektkontor ligger i Strøket 8, 2. etasje.

Postadresse:

Postboks 16, 1371 Asker

Kontakt:

akf@askerkunst.no

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle